Stage opdrachten

Aan het eind van het tweede cmd studiejaar moet elke student een stage van tien weken voltooien. Ik heb mijn korte stage bij Widgets gelopen, een allround internetbureau dat alle denkbare digitale oplossingen ontwerpt en maakt.

Tijdens deze stage heb ik aan verschillende opdrachten mogen werken. Door de korte duur van de stage zijn dit helaas alleen kleine opdrachten geweest.

  • For Widgets | Cambridge Weight Plan | SlikSlok
  • Date April – Juni '17

Aanpassingen Widgets site

Een van de opdrachten die ik tijdens mijn stage heb uitgevoerd was het verbeteren van de Widgets site. Deze opdracht gaven ze aan elke stagiair zodat ze direct een beeld over de stagiair konden vormen.

Ik heb mij bij deze opdracht bezig gehouden met het verminderen van de anonimiteit van de website. Er stonden onder het kopje ‘over ons’ foto’s van alle werknemers, maar daar werd verder op de site niets mee gedaan. Om klanten meer gevoel bij het bedrijf te geven ben ik met een oplossing gekomen waar klanten kunnen zien wie aan welke projecten heeft gewerkt. Het is een kleine aanpassing waardoor klaten beter weten welke werknemers welke skills hebben en daardoor een beter gevoel bij Widgets krijgen.

CMS Cambridge Weight Plan

Voor Cambridge Weight Plan moest ik het cms gedeelte van de website verbeteren. Bij de bouw van de website is het cms zeer basic gehouden zodat er tijd kon worden bespaard. Dit betekende wel dat het cms later verbeterd moest worden. Dit werd mijn taak. Ik heb mij bezig gehouden met het verbeteren van alles wat met bestanden in het cms te maken had. Dit heb ik onderzocht en ontworpen waarna het door een front end developer is gemaakt.

Website SlikSlok

Een derde opdracht waar ik aan heb gewerkt is het ontwerpen van de website van SlikSlok. SlikSlok was een bedrijf die al een app, maar zonder website. Ze zijn naar Widgets gekomen met de vraag of ze een site kon maken die de app zou ondersteunen. Ik heb daarvoor de eerste ontwerpen gemaakt. Helaas heb ik dit project niet af kunnen ronden omdat mijn stage voorbij was.

Opzet website Joyne

Ook Joyne is een project dat ik door de lengte van mijn stage helaas niet af heb kunnen ronden. Voor Joyne heb ik de eerst opzet, ontwerpen en begin van de code gemaakt.